Spelmarknaden – en djungel?

Den svenska marknaden för odds och betting har under många år varit något kaosartad. Trots att vi har ett spelmonopol finns det mängder av utländska spelbolag som riktar sig mot svenska spelare och erbjuder betydligt bättre utbud och odds än statens spelbolag Svenska Spel.

Ingen kan ha undgått den stora expandering som skett den senaste tiden där spelbolagen bokstavligen öser ut reklam i samband med sportevenemang och andra events på TV. Men nu kan det snart vara slut på detta. Sveriges spelmarknad förväntas nämligen bli reglerad inom drygt ett år. Detta kommer innebära att alla spelbolag som vill erbjuda odds, betting, casino, poker och bingo mot svenska personer kommer behöva erhålla en licens av staten för att kunna göra detta.

Vi tror att denna utveckling är både nödvändig och tillfredsställande för alla parter, såväl spelbolagen som den svenska staten. Miljarder kommer dras in i skatteintäkter samtidigt som oseriösa aktörer inom odds kommer försvinna vilket gör det enklare för seriösa odds sidor att locka kunder.

Här på sajten följer vi utvecklingen noggrant och kommer när det närmar sig självklart endast göra sammanställningar av de odds sidor som har en licens i Sverige. Till dess får vi dock stå ut med all reklam och det mindre kaos som just nu råder ett tag till.

Category:Uncategorized

Post a comment