Premier League – avgjort efter 16 omgångar?

Det var ett tag sedan vi såg ett lag vara så pass överlägsna som Manchester City varit hittills i år. Man har väntat och väntat på en mindre svacka, men den har hittills inte kommit. Frågan är om inte ligatiteln i princip redan är bärgad för det ljusblå laget från Manchester? Det krävs mer eller mindre en genomklappning för att något lag ska komma ikapp. Och då har vi alltså endast spelat 16 omgångar.

Dagens derbyseger – spiken i kistan?

Så som säsongen utvecklat sig har man egentligen kunnat se två utmanare till ligatiteln – Manchester United samt Chelsea. Efter att Chelsea denna vecka förlorade derbyt mot West Ham med 1-0 var känslan inför Manchesterderbyt att det krävdes en Unitedseger för att hålla kampen om förstaplatsen vid liv. Just av den anledningen var det därför tråkigt för alla oss som älskar fotboll (och som inte har City som favoritlag förstås) att se Guardiolas mannar ta hem en 2-1 seger på Old Trafford.

Mourinho var minst sagt upprörd över en straffsituation i andra halvlek som kunde gett en chans till kvittering. Man ska dock komma ihåg att domaren friade en liknande situation även i första halvlek, den gången dock i Manchester Uniteds favör. Således är det svårt att kritisera domaren för poängtappet sett med neutrala glasögon.

Manchester City leder nu ligan med hela 11 poäng. Visst, det är absolut inte omöjligt att ta in för de lagen som ligger bakom men det kommer verkligen krävas något extra, samtidigt som City behöver komma in i en formsvacka. Så som säsongen utvecklat sig hittills känns det inte alls troligt, det känns istället som det är en större chans för City att lyckas med bedriften att gå obesegrade genom hela ligaspelet. Även om det är många matcher kvar, självklart, så känns det faktiskt som de kan lyckas med den smått omöjliga uppgiften.

Category:Uncategorized

Post a comment