En ny fas för odds sidor – vad händer 2019?

Vi går inom kort in i en ny, mycket intressant fas för betting i Sverige. Sedan så länge man kan minnas, i princip, har det rådit spelmonopol i Sverige. För vadslagning har det varit Svenska Spel och ATG som gäller. Sedan ett tiotal år tillbaka har monopolet dock utmanats av odds sidor med en spellicens i andra länder. Länge har det rådit en form av kaos på marknaden men när vi nu går emot 2019 kommer detta förändras.

Vad kommer då hända? Jo, alla odds sidor som vill verka i Sverige från och med 2019 kommer behöva ha en svensk spellicens. Denna licens beviljas av en svensk myndighet och försöker man erbjuda spel ändå, trots att man ej har licens, är det att betrakta som otillåten verksamhet. Sådana odds sidor kommer begränsas i någon form, exempelvis genom att ett varningsmeddelande om att det är en otillåten sida dyker upp som en pop up.

Det positiva med hela regleringen är att det förhoppningsvis kommer bli mindre kaosartat. Den svenska spelmyndigheten har tillsyn över samtliga odds sidor och vissa begränsningar kommer säkerligen synas i marknadsföring osv.

Något som kan ses som negativt är att antalet odds sidor med all säkerhet kommer minska. Det pratas i dagsläget om att 50-100 spelbolag kommer söka licens.

Category:Nyheter

Post a comment